Kalljäst frukostbröd
Ni bara måste prova detta bröd.. Lätt bakat, knaprig yta och går fort på kvällen samt morgonen :)

Kalljäst frukostbröd:
25 g jäst
4 dl vatten
1 dl mjölk
1 msk strösocker
1,5 tsk salt
5 dl vetemjöl
4,5 dl rågsikt
1 dl grahamsmjöl
På kvällen gör du degen:
Lös upp jästen i 1 dl vatten.
Häll i resten av vattnet och mjölken och rör o.
Häll i saltet, sockret och de tre mjölsorterna.
Arbeta ihop till en deg.
( Degen ska vara lite kladdig )
Täck över bunken med plastfolie:
Låt vila i rumstemperatur i 30 min.
Sen in i kylen och låt jäsa över natten.
På morgonen bakar du ut brödet:
Strö ut mjöl på bordet, och tryck ut degen ca 2 cm tjock.
Skär den i bitar ca 10-15 stycken.
Lägg bitarna med den mjöliga sidan uppåt. Du ska alltså inte jobba in mer mjöl i degen så den blir fast.
Lägg bitarna på bakplåtpappersklädd plåt.
Grädda i 225 grader i ca 15 min.

Kommentarer
Trackback