Min rygg

Måste börja träna upp min rygg känner jag, det blir alldeles för mycket sittande vid datorn och läsa och skriva när man pluggar.. Denna natt var någ den värsta natten under hela graviditeten, sov nog ingenting och vred och vände på mig, spring på toan, spring till Milian ja det var inte alls kul. Nära på att ge upp och gå och sätta mig i soffan, men vad skulle jag göra där ? Inte ett skit på tv på natten och orka plugga gör jag inte på natten heller.
 
Igår började morgonen hyffsat tidigt, vid ca 10.00 så åkte vi till min bror för jag skulle städa där för en peng :P Så STÖKIGT det värsta jag sätt :P Jag gjorde så gott jag kunde på 1,5 timme, han blev nöjd och jag fick ondare i ryggen :P  Sen åkte vi iallafall till lek och bus med barnen, det var två barn till där under den tiden.. Skulle aldrig sätta min fot där en helg :P Vi åker jämt en veckodag för det är aldrig mycket barn då, vilket är otroligt skönt..
Jag var jätte taggad och i 1,5 timme sprang jag runt, klättrade, åkte rutschkana ner och jaga barnen och härja, sen sa det klick i höften och jag kunde knappt inte röra mig, så resten av tiden satt jag eller gick runt med barnen nere på plan.. :P Så det var älsk som fick härja själv, sista 30 min så sprang barnen helt själva där uppe fast vi gick där nere så vi såg dom hela tiden..
 
Efter åkte vi till IKEA och kollade lite, inget köp.. Sen åkte vi hemåt, var helt slut och somnade ca 20.30, sen 22.00 vaknade jag och kunde då inte ligga som jag ville och hade ont i ryggen och en massa sammandragningar.
Barnen och vi gick upp 06.50..
 
Utvecklingsamtal för Milian 09.30 och fick bara höra massa positivt, och det värmer så varmt i hjärtat :) 
Sen sa jag hej då till barnen och nu sitter jag här och ska plugga plugga plugga.. 
 
Barnen ska sova hos sin mormor hela helgen som sagt och det ska bli skönt, hoppas på att kunna få sova ordentligt.. Hade ju önskat älsk var ledig men får försöka njuta av lugnet själv.. 
 
Önskar er en fortsatt trevlig fredag.. 
 
 
 
 

Dom ser men hör inte

Igår var jag inte på humör alls, barnen var så busiga att jag ville tejpa igen munnen på dom, och när deras pappa är hemma då blir de 1000 ggr värre.. Han spelar upp dom så himla mycket att man kan bli galen :P 
 
Ibland är det som om dom bara tittar på mig när jag säger till dom men inte hör det jag säger.. De tittar och skrattar åt mig och tar mig inte på allvar, ändå har de enormt mycket mer respekt för mig än för deras pappa..
Han är ju nästan ännu värre, när han har jagat upp dom en massa så blir de så busiga att det spelar ut honom tillslut och då säger han åt mig att säga åt dom.. Sådant kan jag tycka är jobbigt för tillslut blir det jag som är boven i det hela. 
Han är lekfarsan här hemma och jag är tjatkärringen ;) 
Han är en sådan pappa som man vill att ens barn ska ha MEN han sätter sällan gränser och när han gör det då blir de jätte ledsna och förstår inte varför då han så sällan gör det.. Jag har försökt förklara det för honom att samma regler måste hållas hela tiden och inte bara när man tröttnar för då tar inte barnen än på allvar tillslut.
 
Jag sov nästan inget inatt heller, halsbränna och ont i magen, men det gick över så fort jag gick upp imorse.
Första gången på länge jag fick väcka Milian.. Så halv 8 smög jag in och pussade honom godmorgon.. :) 
 
Har lämnat in uppgiften till psykiatrin och ska påbörja den andra studieenheten nu, och den är ännu större en den första.. Sen ska jag påbörja andra uppgifterna i social pedagogiken med. 
Har faktiskt sovit 1,5 timme med.. Behövdes. 
Ladda inför imorgon då vi ska till lek och buslandet med barnen.. Som de längtat :)
På fredag ska de till sin mormor och sova där hela helgen.. Ska njuta samtidigt som jag tänker, vad ska jag göra hela helgen ? Älsk jobbar kväll lördag, söndag så blir ju själv nästan hela lördagen, trist :/ 
 
Nu ska jag knapra i mig de sista körsbärstomaterna, fått dille på det så en hel ask har jag snart stoppat i mig :)
 
 
Magen med Elise vecka 26+2 värsta mini ju emot nu :P 
 
 
 

Sju års olycka

Nyss hemkommen ifrån skolan och ska strax göra klart det sista i psykiatrin och lämna in.. Blev lite klarare i huvudet idag och jag var tydligen inte ensam om att de var svåra uppgifter :) 
 
I söndags så hade jag sönder våran stora spegel vi har i sovrummet, jag dammsög och sladden fastna på något konstigt sätt bakom spegeln och när jag drog så hörde jag hur det small, Henke flög upp ur soffan, och där på golvet låg min älskade spegel i tusen bitar.. :( 
Både igår och idag har jag gått in i sovrummet i tron om att spegeln står där den brukar.. Men nada.. 
Som tur är har mamma en likadan som jag skulle få så hon skulle ta med den på fredag... 
Så sju års olycka för mig.. Jag har sagt det på förlossningen kommer det hända något.. 
 
Sov nästan inget inatt heller, vet inte hur jag ska ligga, imorse när Milian vaknade så kunde jag inte komma ut sängen heller för ligamentet drog så i hela magen att jag trodde moderkakan skulle lossna, så fick säga åt Henke hämta Milian.. Det var hemskt.. Sen har jag en fruktansvärd halsbränna som börjat smyga sig på, visa nätter är såklart värre än andra.. Men bara stå ut. 
 
Nästa vecka är det BM besök och det ser jag fram emot då jag känner att jag för en gångs skulle har något att ta upp med henne eller fråga..  Mina största rädslor är att jag är rolig för att få en stor bebis - mitt största bekymmer, orolig att denna graviditet ska ta lång tid - vet dock inte varför jag får den känslan då de andra två har gått jätte snabbt..
Så vi får se vad hon har att säga.. 
 
Men nu ska jag göra klart läxan.. Hare gott så länge.. 
 
 
 

Ny vecka nya tag

Då har vi startar en ny vecka. Alltid lika skönt, känns lite som att börja om.. 
 
Vi startade dagen som vanligt och vid 10.00 skulle vi till BVC för 4 års kontroll av Milian, vilket slutresultatet blev MVG++ ;) Så duktig, var skit otroligt att han inte alls skulle vara hjälpsam och medgörlig men det gick så bra fast han var blyg :) 
 
Helgen har bjudit på inte allt för mycket.. 
Lördagen gick jätte fort, vi har bokat vagn nu iallafall, det blir en Brio smile med allting, ett bra pris med så jag hoppas verkligen vi kommer bli nöjda med den :) 
Vad gjorde vi mer, barnen lekte med grannflickan så dagen flöt på jätte snabbt iallafall..
 
Igår så var Malin här och lekte, och de härja som bara den.. Det märks även nu att Malin och Elise är äldre även om de inte är så mycket äldre, men det är mycket att de vill leka lite själva och göra tjejsaker utan killar omkring.
De gaddade ihop sig och min tanke var ojojoj det kommer inte bli lätt när de blir större :P 
De är otroligt lika ibland i sättet vilket sätter dom på prov när de diskuterar saker :P Haha så härligt att höra och de är verkligen som mini tonåringar.. 
Vid 16.00 skjutsa jag hem Malin och jag och barnen åkte vidare till Belinda för att snussa bebis... 
Elise är ju hel tokig i William och höll honom i säkert 1 timme, hade kunnat längre, först satt hon med honom men så vaknade han så tog honom en stund så somna han, sen så la hon sig ner och så la jag William på hennes mage så han också låg på mage och då njöt de nog båda :P Sen skulle ju Milian hålla med.
Sen åkte vi och handla och hem där även Micke och Elin var, barnens farbror och faster...
Jag duschade barnen och gav dom kvällsmat sen bara vänta på att de skulle åka typ :P Sen var det sängen för barnen och jag fick lite lugn i soffan och virkade mormorsrutor.. Håller på att göra en filt till lillkillen..
Resultat kommer när den är klar :) 
 
Idag blir det ganska lugn, känner mig helt slut i kroppen..Måste göra klart mina uppgifter i psykiatrin och lämna in, men trög som jag är så fattar jag nada..
 
Men önskar en fortsatt trevlig måndag... 
 
 

Vecka 28+0

Idag går jag in i vecka 28+0 och vad ska man säga.. 
Denna vecka har bjudit på lite nytt faktiskt.. Nu har bebisen börjat hicka så jag känner av det.. 
Tillomed Elise, Milian och Älsk har fått känna när bebisen hickar, hela magen gubbar så fint ;) 
Elise är väldigt imponerad av magen just nu och vad bebisen gör... 
Imorse låg vi säkert 10 min och hon såg hur hela magen rörde sig och hur något drog sig över magen, en hand, fot armbåge ? :) Riktigt mysigt.. Varje gång sa hon WOOOOW så himla häftigt.. :) 
 
Älsk är även världens bästa och visar hur mycket han uppskattar mig just nu och han är helt tokig i mig.. 
Han kollar på mig med ögon man bara sätt de gånger jag varit gravid <3
Fattar inte det själv men han beundrar och berömmer mig hela tiden för att jag är så himla fin.. Jag blir super glad samtidigt som jag nog inte riktigt tar åt mig av det då jag känner mig helt tvärt emot :P 
Men jag blir ändå varm i kroppen av alla fina kommentarer jag får av honom och Elise :) 
Milian är inte så där JÄTTE intresserad även om han får sina stunder på dagen och ska pussa och gosa med magen och berömma vackra mig.. Haha <3
 
Här har ni mig iallafall veck 28+0 och jag BER att bebisen kommer om 10 veckor.. 
 
 

Bebis shopping

Har inte denna gång varit "desperat" vid att köpa bebisgrejer direkt man får plus på stickan ;) 
Faktiskt har jag nästan inte köpt något alls, lite smått med kläder men inte hälften av det som behövs utan små ting som jag blivit kär i.. 
 
Däremot har jag saker som jag bestämt att det SKA jag ha :) Jag och älsk har sagt att i slutet på mars så åker vi och handlar allt vi ska ha, eller skickar efter.. Eftersom jag är en sådan som gärna kollar överallt efter det bästa priset så slår jag till när det är som bäst :) Men i slutet på Mars är allting klart :) 
 
Men detta är fyra måste HA saker som är bestämt att det ska köpas :) 
Och denna gång ska jag absolut inte köpa massa onödigheter.. Vi ska tillomed skippa spjälsängen denna gång den första tiden eftersom att jag vill ha bebis hos mig, och om amningen kommer funka så bra som den gjort med de andra två så är det det smidigaste faktiskt för min del.. Så spjälsängen kommer komma när vi känner att det är dags :) Men ingen av mina barn har använt den flitigt faktiskt så känns bara onödigt just nu.. 
 
 
  • Bärsele har varit gult värt med mina barn och ska ju absolut inhandlas denna gång med.Kommer bli babybjörn miracle cotton.. Den värkar super bra :) 
  • Skötbädd blir ng baby delux, värkar ergonomisk och anpassad efter de små liven. 
     
  • chicco babysitter, anpassad från födseln tack vare den mjuka anpassade formen man kan ställa in efter barnet. Babysitter har också varit guld värt med de andra barnen då man oftast kan ha dem ståendes på bordet, eller bredvid sig och gunga dom när man äter så de blir nöjda.. Likaså när jag duschade när de var bebisar la jag dom i babysitter och så sov de gott genom hela duschen samtidigt som jag kunde ha med dom inne i badrummet och kolla dom hela tiden :) 
     
  • Och skötbord från jly de luxe, inte så stort, och tar lagomt med plats om man inte har så mycket sådant. 
 
 

Äntligen helg

Jag är helt slut i kroppen, den vill nästan bara ge upp JAG känner för att nästan ge upp, jag känner mig deppig grinig och trött.. 
 
Hur ska man orka så många veckor till av denna graviditet.. Åhh vad jag önskar jag kunde njuta.. 
 
Idag blir det lugnt.. När jag hämtat barnen så ska vi bara mysa massor, bara vi tre.. Henke kommer inte hem förrän senare ikväll då han ska på hockey direkt efter jobbet.. Han vann en tävling på jobbet så han och en till blir bjudna på mat och sen är det prisutdelning.. 
 
Ska försöka få fingrarna till att göra lite nytta.. Önskar er en trevlig helg.. 
 
 
Förra årets syskonfoto <3
 
 
 
 

Hunger

Morgonen började 05.00, Milian knövla och ropade flera ggr innan det men sen 05.00 så tog jag in honom till oss, men han låg bara och pratade hela tiden med mig så var ju omöjligt att somna..
06.20 ringde älsk mobil och Milian följe med honom upp en stund.. Sen kom Milian in 07.00 och somnade så vi soc till strax efter 08.00.. Då vare frukost och göra sig klar för dagis dags. 
 
Jag har läst och gjort lite på psykiatrin men jag är helt död och känner för att sova.. 
Inge nog med det är jag konstant hungrig fast jag precis ätit.. 
Har inte gått upp super mycket i vikt men mer än med de andra två och jag har ju ändå kanske ca 14 veckor kvar tills han vill komma om jag har otur. Så mår ruskigt dåligt över min vikt. 
 
Mini rodini jackan blev såld direkt iallafall :P Antog det då den var väldigt populär förra året. 
 
Jaha ja jag har inte mycket mera att skriva faktiskt.. Hare gott så länge. 
 
Hittade denna bild på Elise den 7/12-09 Samma dag Milian föddes.. Helt omedveten vid denna tidpunkt att lillebror skulle komma.. Här sitter hon med sin mormor och moster utanför BB och väntar på mig som är inne och kollar ctg kurvan.. De mutade henne med ostkrokar för att hon inte skulle bli ledsen när jag var borta en liten stund..
Jag var så nervös för att lämna henne själv då hon alltid var med mig :P Och det var då även första natten som hon sov borta och det gick så bra :) 
Min lilla tjej som ska bli storasyster igen snart :) 
 
 
 

Mini rodini leopard jacka till salu.

Mini Rodini till Salu  <---- Länkt.
 
 

Jag har världens bästa svärmor :)

Ja ibland hjälper det att pika sin svärmor ;) 
Hon ska sticka det där bedårande setet till lillkillen i magen så han kan ha det påvägen hem från bb.. 
Blev så glad när hon sa det :) 
 
Jag har varit sådant som aldrig sparat första plagget eller så till mina barn utan när de växt ur så har jag sålt eller slängt beroende på hur det ser ut efter användning.. 
Jag avskyr att spara för det tar bara massa onödig plats.. Sen hur roligt är det inte att köpa bebiskläder ?? :)
Kan man ju inte göra om man redan har nästan allt sparat kanske.. 
Har faktiskt nästan inget sparat sen de var små mer en första skorna, första gosedjuret, och sen lite leksaker från fischer and price som kostat ett par hundra och som fortfarande gör det idag. 
 
En fröken på dagis frågade om vi hade mycket sparat från barnen..
Då sa jag nej faktiskt inget..
Då sa hon jaha men då var det inte planerat alltså ? 
Ehhh jo det var det men jag är en sådant som inte gillar att spara och får inte plats med allt samt att jag gillar att köpa nytt.. 
 
Men något jag kommer att spara är detta setet bebisen kommer få, sen så klart första skorna och snutte/gosedjur. Finner ingen anledning att spara på allt.. :P 
 
Nu ska snart barnen till dagis, och efter ska jag till skolan och prata med mina lärare och planera mina kurser så jag blir klar till slutet på mars.. 
 
Hare gott.. 
 
 

Vill också kunna virka/sticka barnkläder

Vaknade imorse vid 06.00 och låg och snuffa på barnen då det ännu en natt blev två barn i sängen.. 
Sen ringde Henkes klocka så puttade på honom, sen ringde min klocka 06.30, så vi gick upp efter att barnen vaknat till, gjorde oss klara och åt lite frukost då barnen skulle få frukost på dagis så fick de lite youghurt med hallon och blåbär i.. Mycket populärt, bara synd det ska vara så dyrt med bär nu. 
 
Sen skjutsa barnen och sen iväg till skolan.. Hade otroligt svårt att sitta bra, och så skulle vi kolla film i 2 timmar så i 3 timmar satt jag på en hård stol.. 
 
Har läst lite uppgifter och ska snart hämta hem barnen.. Måste köpa lypsyl och frimärke som jag alltid lyckas glömma. 
 
Satt och kolla lite kläder som är virkat till bebisar.. Har hittat ett sådant fint set jag skulle vilja att lillkillen i magen hade påvägen hem ifrån bb.. Har pikat svärmor lite granna om att hon ska ge sig på det :P 
Hade varit kul att få ha ngt hemstickat/virkat till lillbebisen då jag och mina syskon hade det när vi åkte hem ifrån bb, alltid speciellt :) 
Önskar jag själv kunde göra detta set, men kan ju hoppas hon ger sig in på det ;)) 
Håller iallafall på med en virkad filt i mormorsrutor, svårare än så får det nog inte bli för det klarar jag nog inte ;) 
Bild kommer ju såklart när den är färdig OM den blir färdig vill säga.. :) 
 
Hur sött är inte detta liksom, fast babyblå byxor, vit bas tröja med blå och bruna detaljer samt babyblå mössa, skulle ju vara såååå sött :) 
 
Mönster finns att köpa hos knittingroom   <---- Länkt.
 
 
 
 

Aldrig ljuga eller för fina sanningen.

Morgonen började för min del runt 04.30 då jag sprang in till Milian 4 ggr.. Tillslut orkade jag inte så han fick följa med oss in till sängen och då kunde jag inte sova så jag bara och luktade och kramades med mina älsklingar på en varsin sida av mig.. 
06.00 ringde älsklings mobil så puttade på honom så han inte skulle väcka barnen och 07.15 ringde min och de tog ca 20 min innan vi kom upp ur sängen.. 
 
Frukost och göra oss klara för dagis.. 
Elise har börjat tänka mycket på döden.. Hon har några kompisar på dagis som är väldigt öppna med det men undrar ju mycket de inte kan svara på eller som de säger..
 
Ett barn på dagis förlorade sin pappa för ett par år sedan.. Och hon och Elise har tydligen pratat lite om det.
Så Elise sa igår till mig. 
Mamma du vet *****'s pappa som inte finns, hon sa att om doktorn hade lyssnat på hennes pappa så hade han levt idag.. Det gjorde så ont att höra.. Ett barn på 4 år som säger så till min dotter på 5 år..
Att ett barn på 4 år ens ska tro att det är doktorns fel.. Jag blev så ledsen.. Man tror inte de förstår så mycket när de är så små men de förstår mer än vad man tror och kommer ihåg enormt mycket man heller inte tror.
Jag var 6 år när min pappa gick bort, och kan säga att de runt omkring mig blir förvånade ibland av vad jag minns fast jag var så liten. 
 
Även en annan kompis hade sagt till Elise att bebisar kan faktiskt dö i magen.. Elise undrade såklart om det var sant och om våran bebis skulle dö i magen. Vad säger man liksom ? 
Jag är väldigt öppen och ärlig av mig och gillar inte att baktala och ljuga och förfina allt..
Så jag förklarade för henne så klart att bebisar kan dö i magen och att mammas bebis också kan göra det men att vi så klart hoppas han inte gör det.. 
Hon fråga om jag känner honom och vet att han lever i magen..
Så hon vill ha mycket bekräftelse på det nu.. 
Hon grinade väldigt mycket igår och var väldigt rädd för att förlora lillebror i magen, och förklara vad glad hon är att hon har mamma, pappa, Milian och lillebror i magen, att hon är så lycklig.. Gör ont i mig att se henne tänka så när hon bara är 5 år.. Men samtidigt är det en del av utvecklingen och även barn måste få fråga, känna och undra, viktigt att visa sina känslor.. 
 
Hur gör ni som har små barn som frågar om saker man kan blir lite så där förvånad över att de frågar när de är så små ?? Ex. om döden, hur bebisar blir till, vart de kommer ifrån ja sådana såkallade känsliga frågor. ? 
 
 
 

Vecka 27+0

Här är bamse magen vecka 27+0, jag känner mig enorm och tankarna går åt hur ska detta sluta :P 
 
Men tiden rullar på, hade gärna fått gått snabbare för så här trött på att vara gravid och jobbigt har jag aldrig tyckt.
jag vet att det finns de som har det mycker värre, men varför ska man jämföras med andra ? :) 
Hoppas och ber att lillkillen tittar ut i vecka 38 som Milian.. :) 
 
Har storstädat idag, och även suttit på knä, stol upp stol ner.. Så imorn kommer jag väl inte kunna gå.. 
 
Varsågoda :) 
 
 

I med och motgångar

Igår så var jag på ruskigt dåligt humör och det gick verkligen ut över Henke.. 
Han tål inte riktigt det och det slutade med att vi inte pratade med varandra alls när klockan slog 17.00.. 
Yepp så kan det går när man är gravid och full av hormoner.. 
Som jag skrivit tidigare är denna graviditet verkligen på gränsen till att man bara vill bryta ihop hela tiden..
Jag känner inte alls igen mig.. Mitt humör och min kropp, fyyy.. 
 
Några timmar spenderades hos min lillasyster och hennes bebis och blev en massa bebismys.. Mest för Elises del då hon är helt tokig i honom :P 
Även mamma kom dit och hennes gubbe som varit bortresta så det var 1 månad sen man såg dom.. 
Men även hon tror jag märkte vilket dåligt humör jag var på :P 
 
Elise sa: Jag ska låta dig vara idag, och så ska jag försöka vara extra snäll för du har helt enkelt vaknat på fel sida idag.. 
 
Haha så goo :) Kan även säga att hon var faktiskt lite extra kärleksfull emot mig.. Goungen :) 
 
Jag och barnen har ätit frukost för ett tag sen och de leker du för fullt.. 
Henke sover fortfarande, eller så ligger han å surar :P Ne jag vet inte, jag är fortfarande sur typ så jag orkar inte engagera mig i honom just nu och förstöra ännu en dag.. 
 
Går in i vecka 27+0 idag så bild kommer senare :) Hare gott.. 
 
 

Fredag och trött på denna trötthet

Jag är så trött att jag skulle kunna somna direkt, men jag avskyr att sova på dagen för det känns som att slösa bort hela dagen fast det kanske bara är 1 timme.. Men det är faktiskt otroligt jobbigt att vara så här trött.. 
 
Skjutsade Elise till dagis 09.30 för att sen åka till tandläkaren med Milian. 
Hans tänder är inte som de ska.. Hans ena framtand är en dubbeltand och nu växer det ut en tand som sitter lite längre in än där de ska sitta bredvid framtanden där uppe.. Så de ville kolla.. Och jag blev inte klokare av att ha varit där.. Och de visste inte så mycket heller om det var en mjölktand eller den framtida tanden som redan kommit sen såg de något annat.. Så de skulle visa röntgen bilderna för en tandspecialist till våren när han kommer så skulle de höra av sig om det var något de var tvungna att göra nu.
Ja han har ju inte ont iallafall och det är huvudsaken.. 
Han var såååå duktig och han var mäkta stolt när vi gick ut därifrån och han varit så duktig, fått beröm och en leksak :) Min lilla älskling.
 
Jag ska läsa lite i mina kursböcker och försöka bli lite klokare även även där.. Psykiatri kursen är riktigt svår tycker jag samt att den är tråkig :P Men jaja bara bita igen. 
 
Barnen har önskat Amerikanska banan pannkakor till ikväll med smält chocklad, det var länge sen och det är sjukt gott :) Sen blir det lite mys framför tv:n innan sängen.. 
 
Önskar er den bästa fredagen :) Hare gott. 
 
Små små älsklingar <3
 
 

Förlossning

Jag älskar att läsa andras förlossningar och då de som kört på vaginala. För det är skit häftigt och läsa om hur olika alla upplever det och hur olika det faktiskt är.. 
 
Mina förlossningar har varit rena drömmarna och jag skulle kunna göra det om och om igen, så himla häftigt..
Därför är min största rädsla att det ev. sista gången skulle bli ett kejsarsnitt för att det skulle bli något för jag vill verkligen uppleva en sista förlossning igen :) 
 
Läste precis en tjejs förlossning hur den gick till.. Att hon hade så ont att hon knappt inte visste vart hon skulle ta vägen och då ändå bara var öppen 1,5 cm när hon kom in.. Hon tyckte det var sjukt..
 
Med Elise var jag öppen 10 cm när jag kom in, jag hade krystvärkar i taxin in men det fattade ju inte jag.. 
Ja det var olidligt och jag var livrädd att de skulle säga när jag kom in att jag skulle vara öppen bara någon cm. 
 
Med Milian åkte jag in för jag blödde lite där nere och då var jag öppen 3 cm, hade inte värkar eller något sådant, så blev skickad till förlossningen som konstaterade att jag hade värkar, men jag kände inget.. 
De ville egentligen inte skicka hem mig, men jag ville för hade inte med mig något.. 
När jag var öppen 7 cm då började jag känna mensvärk 8 cm då hade jag väldigt ont, 9 cm pang då gjorde det svin ont, men fick fortfarande inte göra något fast jag kände att det tryckte på, 10 cm då var det bara trycka på.
 
Så vilken skillnad det är.. Jag hoppas på en lika lätt förlossning nu med sista som med de andra..
Jag är mycket mer orolig nu än vad jag tidigare varit, samtidigt som jag längtar och ser fram emot den dagen sjukt mycket :) Eftersom det även gått så fort för mig tidigare så kommer förlossningen ta in mig direkt för kontroll när jag har det minsta symtomet bara för att det ev. inte ska hända att jag får en bebis hemma ;) 
 
Båda jag och Henke ser stort fram emot vårat tredje kärleksbarn.. <3
 
 
 
 

Sin första tand...

Att tappa sin första tand, hur var det nu igen ?? :) Någon som minns ? :) 
 
Elise sa i tisdags kväll att hon hade ont i en tand, så jag kollade och märkte då att den var lös, faktiskt väldigt lös. Man såg hur hela ansiktet på henne sken upp och hon kände sig stolt över det.. Så klart blev jag de med med tårar i ögonen.. För första tanden är ju alltid speciell :) 
Mycket frågor om hur mycket det skulle blöda, om det skulle göra ont, hur många dagar det skulle ta innan den lossna, skulle hon svälja den, tappa den ja allt möjligt.. 
 
Natten gick hon så kom onsdagen, hon var där och pillade väldigt mycket och tjata på mig att ta bort den, men när jag väl var där och pilla så var det läskigt och gjorde ont.. 
 
Sen kom Malin hit vid 14.00 och barnen härjade och lekte och hon tänkte inte så mycket på tanden, sen vid 16.00 ja ni ser vad man ska komma ihåg ;) Så sitter hon och Malin i sängen och pratar och så skriker hon
" JAG HAR TAPPAT MIN TAND " hon springer ut och visar, kramar och pussar och stoltar upp sig..
Tanden låg i sängen, och vilken tur vi hitta den lilla minisen :P
Hon kände att hon hade något hårt i munnen och hade spottat ut den och då var det ju tanden så klart :P 
Åhh vad glad hon blev och vi med :P 
 
Och tandfen var ju såklart och hälsade på inatt med en guldtia :) 
 
Idag har jag varit till barnmottagningen för att ta prov på Elises kiss, kolla om hon har urinvägsinfektion. Men det var blankt nej, skönt de.. Nu är de på dagis, hon längtade så hon skulle få visa :) 
Kan även meddela att tanden bredvid på vänster sida på bilden är lite lös, men den tar nog ett par dagar till innan den lossnar :) 
Ska göra lite läxor och ta det lugnt innan barnen ska hämtas.. 
 
Hare gott.. 
 
 

Vårkläder

Snart dags för vårkläder va ?? ;) Får vi hoppas. 
Har börjat kika lite på kläder till barnen men det har ännu inte kommit så mycket.. 
Har iallafall hittat vårjackan till Elise OM det inte skulle dyka upp någon annan rätt som det är för vårjackan får ju ändå vänta ett par månader till, men den jackan blev jag smått kär i :) 
Från Molo :) 
Förra året hade hon den populära jackan från mini rodini som var typ omöjligt att få tag på då den sålde slut direkt. Har funderat på om jag ska sälja den, men den är så fin att man får lite separationsångest när man tänker på det :P Men samtidigt kan man ju inte ha kvar allt bara för att :P Vi får se. 
 
 
Har pluggat en del och sitter och tar en liten paus emellan, huvudet värker och jag är så trött så skulle kunna somna nu direkt.. Blev mycket spring in till Milian inatt, då han drömde en del..
Ena var att han var rädd för Sviper, för er som har barn som kollar på Dora vet vem jag menar :P 
Sen andra gången så var det för att Elise skrämde honom i drömmen. 
Sen var det kisa, sen var det att han ville ha vatten.. Så när klockan ringde imorse så var jag helt död :P 
Jaja jag ska fortsätta mitt pluggande jag så jag slipper tänka och göra så mycket imorgon, ska till skolan i 1,5 timme sen tar jag ledig tillsammans med barnen och älsk :) 
 
Önskar er en toppen dag.. 
 
 

Här gillas inte kylan eller snön mkt text

Jag tycker snön är mysig till en viss grad, den här snön är tråkig för den kan man inte forma. 
Sen att så fort snön kom så är det nästan för kallt för att vara ute och ta vara på den. 
Elise och avskyr snö och kyla och gillar inte alls att vara ute. 
Hon har sagt att nu kan snön kvitta, den kunde kommit på jul :) Gossa.. 
Nej hon är verkligen precis som mamman sin en riktig vår/sommar tjej.. 
Hon har haft lite ont i magen i helgen då hon inte ville gå till dagis för de är ute och hon gillar inte att vara ute på dagis, hemma går det ann en stund när vi är med, men då kan vi anpassa oss efter henne och hon behöver inte anpassa sig efter fröknar eller barn på dagis.. Så tyckte så synd om henne imorse.. Hon sa att bara vi inte är ute idag på dagis.. Hon är väldigt lätt frusen fast man sätter på henne massor av kläder, och ansiktet är väl inget undantag, näsan och kinderna tycker hon är jobbigt, och det går ju inte göra något åt ? Hon får panik om hon har halsduk eller sån där rånarluva i ansiktet så det funkar ju inte heller.. Men som det ser ut nu så vänder det förhoppningssvis snart och blir mildare igen. 
 
Skolan har ju nu börja och det är plugga plugga plugga stenhårt till sista mars sen så tar jag ledig.. Har gett mig tusan på att jag ska vara klar till sista mars så det blir verkligen hårda tag. 
 
Annars kommer dagen rulla på bra, fick inte sova mycket inatt, båda barnen sov hos oss inatt och jag låg som en spagetti på sidan, riktigt obehagligt och visste knappt inte vart jag skulle ta vägen till slut. 
Så det där sova hela natten, haha... Vi får se när bebisen kommer, Elise är orolig att vi ska glömma henne när bebisen kommer har hon sagt.. Vilket gjorde mig väldigt ledsen. Vill inte hon ska känna så..
Så behöver hon sova hos oss får hon göra det, hon ska inte känna sig undankörd.. 
I värsta fall får vi fixa en mindre säng och ha i vårat rum som hon kan ligga i när bebisen kommer så vi alla får plats. Är hon inte redo att sova själv i sitt rum hela natten så är det bara så.. 
 
Såg även en bild på facebook idag som nästan sårade mig lite..
Så här vill jag inte det ska se hur här hemma, jag VET att det inte kommer att göra det.. Mina barn kommer få precis lika mycket uppmärksamhet som innan bebisen kommer.. Bara för att jag sitter och ammar så betyder det inte att jag inte kan engagera mig i barnen eller mysa med dom bredvid mig för det har kan jag.. 
Jag ska även se till så att mina barn får ensamtid med mig.. 
Som att vara mellanbarn skulle vara dåligt ?? Är det så ?? 
 
Jag längtar så mycket efter bebisen, och jag vet att det kommer bli en stor omställning här hemma, jag har läst mycket hemskt om att även vara tredje barnet..
Och jag ska göra allt i min makt för att mina barn ska känna sig speciella och unika och aldrig bli bortglömda.
 
 
Nu blev det så mycket text..
Önskar er iallafall en underbar dag. 
 
 
 

Du är min kärlek <3

Så älskad och efterlängtad <3
 
 

Vecka 26+0

Ja då var man inne i vecka 26+0... Tiden hade gärna fått rusa fortare nu.. 
Jag vet att jag inte ska tänka så heller för detta är sista gången jag är gravid och jag kommer sakna magen massor när bebisen väl är ute. 
Samtidigt hade jag hoppats på att kunna njuta mera denna sista gång, precis som jag njutit av de andra gångerna.. Men jag har känt mig riktigt hemskt ful och trivs inte alls.. 
Jag sover ju som sagt väldigt dåligt, kan inte sitta hur som helst, vissa dagar har jag foglossning utav helvete andra dagar känner jag knappt inget.. Jag har även en stark oro för förlossningen samt att jag är rädd för att få en stor bebis, dels för att jag är så liten och någon känsla säger att för stor barn och lilla mig innebär stora komplikationer, jag är livrädd för att det ska hända ngt som gör att jag måste få kejsarsnitt, jag är även rädd att förlossningen kommer ta mycket längre tid än med de andra fast jag haft sjukt snabba förlossningar tidigare. 
Jag tror även rädslan kommer för att jag har två barn nu som jag måste ta "hänsyn" till.. Jag är rädd att det ska hända mig något som gör att de förlorar mig, eller att det kommer hända något som gör att jag inte kommer vara normal på gör länge efter.. 
Sjukt kanske men det är så här jag känner just nu.. 
Annars så är det som vanligt, bebis bökar mycket nu igen, och jag älskart :) 
 
Här kommer bilden :) Konstiga är att jag ser mycket större ut i verkligheten än på bild tycker jag ;) 
 
 

Julgransplundring

Idag fick jag ligga i sängen till 09.00 sen klev jag upp. Barnen satt i soffan och lekte.. 
 
Vi åt frukost, och så gick barnen till grannflickan och lekte en stund innan de kom hit och lekte. 
Sen gick de ut i snön och härjade.. Jag gjorde mig iordning och sen var det dags för mat.. 
Efter så kom en kompis från dagis hit och åkte med oss ner till julgransplundringen.. Och det var väl inte så där jätte skojigt :P Det var JÄTTE mycket barn, men barnen lekte med varandra och sen var det barn omkring de kände igen som de lekte med. 
 
Efter så följde barnen med Malin hem, kompisen, och jag åkte och hämtade älsk och så handlade vi innan det var dags att hämta hem barnen.. 
 
Så dagen har rullat på väldigt bra idag.. 
Men skönt med måndag igen och rutiner.. 
 
Går in i vecka 26+0 idag och bild kommer senare snart. 
 
Hoppas eran dag varit bra.. 
 
Tre små galningar som härjade innan alla andra barnen dök in :) 
 
 

Örebro, för ev, vagnköp

Idag var vi in till örebro, barnen jag och älsk för att kolla bil och barnvagn.. 
 
Så bil är nu bestämt så i slutet på februari blir vi bilägare till en ny snygging :) 
 
Kollade även barnvagn på babyproffsen och där bestämde vi oss för en brio Smile, MEN tur nog förbeställde vi den inte där för sen åkte vi till karlskoga och där var barnvagnen med alla tillbehör 1300:- billigare.. Sjukt ju..
Men nu velar vi iallafall mellan den och Emmaljunga viking.. Så i slutet på denna månad måste vi ha bestämt oss då det var leveranstid på vagnarna.. 
 
Sen kom även det jag vunnit på tradera med.. Och de är så söta.. Fick båda för 100:- + frakt helt nya så jag är så nöjd.. :) Och jag längtar galet mycket efter bebis :) 
 
Nu ska vi lägga barnen och sen ska jag och älsk mysa framför film - About time - blir det :)
 
Hare gott :) 
 
 

100 dagar kvar

Imorn är jag nere på två siffrigt.. Wieee !
 
 

Nu äre nog 1000 ggr om

 
 
Igår så var det ett besök hos barnmorskan för första gången sen inskrivningen..
Barnen var med mig och de tyckte de väldigt mycket om..
Iallafall så var sf måttet 23 i vecka 25+2 låg precis under mitten kurvan, ändå är min rädsla att få en stor bebis, har fått för mig att jag kommer få en stor bebis denna gång, vet inte varför..
Ska försöka leta fram vad jag hade för sf mått med de andra barnen..
Hjärtljud 135/min.. Berättade även att jag känt bebisen mindre sen i lördags och det tog hon på ganska stort allvar. Vilket jag absolut inte trodde utan tänkte att hon säger väl mer att bebisen kanske har en lugn period eller jadajada. Men nej hon ville ringa in till förlossningen och höra vad de har att säga och de tyckte jag skulle komma in för en kontroll..Jaha då blev jag skit nervös.. 
Så direkt när älsk slutade jobbet 16.30 hämtade jag honom och så skjutsade vi barnen till deras farbror som fick vara barnvakt för första gången och vi åkte till förlossningen..
Blev kopplad med ctg och fick ligga 30 min..Fick mycket beröm för att det lätt otroligt bra för att bara vara i vecka 25 :) Sen gjorde de ultraljud och det kunde inte se bättre ut, han låg med huvudet neråt och sträckte på sig :) Sen så kollade de tappen då jag har så mycket sammandragningar men allt var normalt.. :)
Blev glad och lugn samtidigt som jag tyckte det var SJUKT pinsamt att åka in då jag ändå kände honom.. 
Aja när vi var klara så har bebisen varit galen där inne :P Han har rört sig och sparkat hela kvällen igår och nästa hela natten :) Förstår inte de som tycker det är jobbigt, för mig får han gärna göra sig påmind hela tiden :) 
 
Aja natten dårå, Milian vaknade vid 01.00 och grinade, Henke försökte lugna honom men jag hörde att det inte gick så jag gick in ditt, kände att det luktade skit och frågade om han bajsat, nej det hade han inte men sen tog jag bort täcket för det luktade verkligen.. Ojooo visst hade han det.. Första gången det hänt..
Så bara att byta sänglakan och duscha honom.. 
Men än var det inte slut, han kunde inte sova han grinade, Henke tog sen över och la sig brevid honom för han tyckte jag behövde sova då jag knappt inte sover något.. Här hemma har vi annars att jag tar nätterna då han han ska jobba dagen efter men nu fick han nog :P 
Så kom älsk in och la sig sen men då vaknade Milian efter en stund och då fick han komma in till oss..Och då var det bara att glömma att få sova för jag kan omöjligt sova med båda i sängen.. 
 
Så idag har jag gett mig FAN på rent ut sagt att de ska båda sova i sina sängar.. Även om jag får springa tusen gånger fram och tillbaka i några nätter så hoppas jag detta ska ge susen, för jag orkar inte mer nu och det kommer inte funka när bebisen kommer..  Detta kanske är min ända chans nu att få sova ut ordentligt innan bebisen kommer, för vem vet hur han ställer sig till natten ;) 
 
Ja å blev det ett väldigt långt inlägg.. Men har ni kommit så här långt så önskar jag er en fortsatt bra dag.
 
 

Mamma du är en ängel

Imorse när vi satt vid frukosten så överöste mina barn mig med komplimanger, kan säga att de är extremt duktiga på att göra det... Alla dagar flera ggr om dagen :) 
En del andra mammor har sagt, jaaa tänkt om mina barn överöste mig på det där sättet... 
Men jo de är faktiskt väldigt duktiga på det och jag blir så glad och rörd varje gång :) 
 
Då när vi satt vid frukosten, det kan bli många avbrott i frukosten att de vill ha en puss och en kram eller bara mysa lite :P Men då säger Milian, mamma innan vi kom då var du en ängel, sen när vi kom då blev du en mamma med ängla vingar istället för bara Emelie med vingar. Såå gooo <3
 
Jaja det har varit jobbiga nätter för mig, jag sover ur uselt, i min gravid app står det att man ska undvika ligga på rygg nu och det är typ det ända jag kan göra och sen jag läste det har jag inte vågat legat på rygg, ibland korta stunder men då får jag för mig eller så äre så att jag får svårt att andas, så då lägger jag mig på sidan, men det är bara vänster som funkar, på höger sida tycker jag också att det är svårare att få luft.. 
Bebisen har varit väldigt lugn nu i 3 dagar och det har med gjort mig orolig.. 
Men idag ska jag till barnmorskan, så hoppas hon kan lugna mig lite. Barnen ska med, och Elise tycker det ska bli så roligt att få lyssna på bebisens hjärtljud :) 
 
Har precis betalat två newbie overaller som jag vunnit hem på tradera, eftersom de overallerna är omöjliga att få tag på så har jag kollat varje dag i 1 månad efter de där och tillslut lyckades jag vinna hem två som enligt de som lagt ut annonserna ska se som nya ut... 
Oftast stiger priserna på newbie som är slut i butikerna över priserna man kunde köpa dom för nya i butikerna..
Så det är ju ett enormt populärt märke.. Ska ta kort när de kommer hem..
 
Syrran hade fått en av de overallerna av min svärmor till bebisen, så blev ju mäkta avundsjuk då jag letat som en galning efter en sådan men inte hittat, har tillomed skickat kompisar i olika städer för att kolla i deras butiker :P Så banne mig hade hon tur att hitta en, dock var den i stl 68 och det kanske inte fanns mindre.
Men nu hade jag tur att det fanns en på tradera, annars ligger det bara ute sådana i rosa och jag ville ha en blå eller grå.. Så ja ni ska få se :) 
 
Nu ska jag göra mig iordning, barnen kom precis från grannkompisen så nu blire liv i luckan igen..
 
Hare gott så länge. 
 
 

Vecka 25+0

Idag går jag in i vecka 25+0 så här kommer en bild :)
 
Kan även säga att jag har för första gången börja tycka redan nu det är jobbigt att vara gravid..
Jag har väldigt mycket sammandragningar och får så otroligt svårt att andas då.. 
Foglossning som är olika från dag till dag, igår och idag har varit värre än tidigare. Och mina chanser för att prova på zumba är ju typ bara att glömma.. 
Så detta är den sämsta graviditet någonsin. Jag få panik av att kolla på mig själv vad tjock och svullen jag är.. 
Känner mig inte fin för fem öre.. Så är glad att detta är sista gången jag är gravid även om mina två andra graviditeter har varit rena himmelriket så har denna varit en pest. 
Längtar galet mycket efter att få börja träna igen...
 
Men så här ser jag ut nu :) 
 
 
 

Hobbit - smaugs ödemark

Sovmorgon imorse till 08.30 då Milian var först med att vakna.. Dock har jag sovit ruskigt dåligt inatt med ett tungt huvud.. 
 
I går var jag och älsk på Hobbit på bio.. Den var bra men ettan var ju klart bättre.. Men ser starkt fram emot sista filmen för tror den kommer vara riktigt bra... Tvåan brukar vara lite mitt emellan film.. 
 
Dock började själva resan till bion inte så bra.. Barnens farmor och minsta farbror kom hit och skulle vara barnvakt.. Så när vi skulle åka 17.15 så startar inte bilen.. Batteriet som inte ville vara hjälpsam.. 
Jag började grina :P Tänkte att det är inte meningen att vi ska få egen tid.. Blev så arg och ledsen.. 
Älsk fick tag på en kompis som kom strax efter 17.30 och de fick springa igång den..
Så den starta ju som tur var, vi han inte ganska precis tills det började 18.00..
När vi skulle hem starta den såklart inte igen, så älsk fick springa själv, så tillslut starta den.. 
Avskyr bilar, men våran är nog värst, har aldrig varit med som så mycket fel med en bil.. 
Ni ska bara veta vad pengar vi lagt ut på bilen sen vi köpte den för 3 år sen.. OCH då köpte vi liksom inte den billigaste varianten utan ville ha en bil som håller.. Men tjii fick vi..
I februari/mars ska vi iallafall köpa en ny så får detta vara en bil man kör i nöd :P 
 
Iallafall så var ju filmen bra, men att sitta på bio i 2,5 timme när man är gravid var inte så roligt..
Hade fruktansvärt ont i ryggen och svårt att andas då man inte kunde direkt räta sig eller halv ligga ordentligt.. 
Så någon mer bio blir det inte förrän bebisen är ute.. Så blir nog bio när sista Hobbit filmen släpps nästa gång.
Sen var jag så ruskigt trött med så var tvungen att blunda ibland med för att verkligen inte somna..
Mina ögon sved och huvudet värkte..
Så när jag kom hem var det ganska snabbt i säng.. Efter 21.00 somnade jag..
Men natten var ju inge rolig som sagt.. 
 
Idag blir det väldigt lugnt, ska se om bilen startar sen så man kan ta sig ner för att handla då det är ett stort behov.. Har lite för långt för att gå tyvärr plus att det regnar ute... 
Älsk jobbar så han är hemma vid 17.00.. 
Barnen är hos grannkompisen redan och härjar så jag njuter lite av lugnet en stund.. 
 
Önskar er en toppen dag.. Hare gott.. 
En trött tjej som banne mig skulle vara vaken till tolvslaget på nyår, lilleman somnade 23.10 han.. :P 
 
 
 

ljuvligabarn.blogg.se

En härlig och go mamma på 25 å med tre små kottar här hemma.. Följ min vardag :)

RSS 2.0